Ale teraz możesz upewnić się, że otrzymujesz wystarczającą ilość witaminy C, pijąc jeden z tych napojów z witaminą C. Są one idealne na zimę i są pełne pysznego smaku. Ponadto są one bogate w inne ważne witaminy i składniki odżywcze, które pomagają zachować zdrowe i silne ciało. Więc upewnij się, że wykorzystasz w pełni te bogate w witaminę C napoje tej zimy, utrzymując swoje ciało silne i zdrowe! Gotowe, stabilne i gotowe! Teraz, gdy masz już wszystkie potrzebne informacje, czas przygotować się na nadchodzące mrozy. Dzięki tym pysznym i bogatym w witaminę C napojom, będziesz dobrze przygotowany na wszystko, co przyniesie zima. Przygotuj więc swój ulubiony kubek i do dzieła!
Sok z buraków, marchwi i imbiru
Jeśli szukasz zdrowego pick-me-up, ten napakowany witaminą C sok jest idealnym napojem. Ten sok jest doskonałym źródłem żelaza, potasu i naturalnych właściwości detoksykujących. Ten przepis wymaga świeżych składników, więc bądź przygotowany na to, że twoje ręce będą trochę zabrudzone. Jeśli nie jesteś fanem buraków, spróbuj użyć tylko marchewki lub użyć innego surowego warzywa, takiego jak swiss chard, jarmuż lub szpinak. Dodatek imbiru w tym przepisie nie tylko dodaje subtelnego smaku do soku, ale jest również silnym środkiem przeciwzapalnym, dzięki czemu Twój układ odpornościowy pozostaje w dobrej formie. Imbir ma również właściwości antybakteryjne i antygrzybiczne, które mogą pomóc w walce z chorobą. Ten przepis wymaga 2 do 3 cali świeżego imbiru, z usuniętym korzeniem. Jeśli nie masz ochoty na ten sok tak jak sugeruje ten przepis, możesz przechowywać jego nadmiar w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce przez 2 lub 3 dni. Pamiętaj, aby wstrząsnąć pojemnikiem raz lub dwa razy w ciągu dnia, aby upewnić się, że sok się nie rozdzieli.
Sok żurawinowo - jabłkowo - limonkowy
Żurawina jest jednym z najbardziej znanych źródeł witaminy C, a oni zrobić wielki dodatek do tego przepisu. Ponieważ ten przepis wymaga świeżych składników, najlepiej używać ich, gdy są w sezonie, czyli od września do lutego w większości miejsc. Jeśli robisz to wiosną lub latem, spróbuj mrożonych żurawin, ponieważ mają one długi okres przydatności do spożycia. Ten przepis wymaga prasy do cytrusów, aby uzyskać jak najwięcej soku z cytryn i limonek. Jeśli nie masz takiej wyciskarki, możesz równie dobrze użyć rozwiertaka lub przepuścić cytryny i limonki przez sokowirówkę.
Herbata cytrusowo-imbirowa
Ta cytrusowo-imbirowa herbata jest idealnym dodatkiem do planu zapobiegania przeziębieniu i grypie. Ta herbata ma wiele tych samych przeciwutleniaczy i właściwości przeciwzapalnych co herbata cytrynowo-brzozowa i jest świetnym dodatkiem do planu zapobiegania przeziębieniu i grypie. Ten przepis wzywa do suszonych liści imbiru, które można znaleźć w lokalnym sklepie ze zdrową żywnością. Możesz również zrobić tę herbatę ze świeżymi liśćmi imbiru, ale będziesz potrzebować ogrodu, aby to zrobić. Umieść 1 łyżeczkę suszonych lub świeżych liści w filiżance, dodaj wrzącej wody i pozostaw do zaparzenia na 3 do 5 minut. Jeśli używasz świeżych liści, musisz przykryć filiżankę pokrywką, aby zachować spokój.
- Admin